Alt du bør vite om kjøring med sykkelstativ og ekstraskilt

Alt du bør vite om kjøring med sykkelstativ og ekstraskilt

Skal du kjøre med sykkelstativ eller på annen måte skjuler registreringsnummeret på bilen din, da kan det koste deg dyrt å ikke ta forhåndsregler.

Du får nemlig ikke bestilt ett ekstra skilt hos Statens Vegvesen for dette formålet. Og sier følgende på sine nettsider:

«Skal du kjøre med sykkelstativ hvor skiltet på bilen dekkes, må registreringsnummeret være godt synlig på annen måte. Merkingen av bilens registreringsnummer skal være i sort farge på en holdbar bakgrunns plate.

Bakgrunns platen MÅ være hvit eller aluminiums farget. Du kan lage det selv, eller lage det her på Ztili.no.»

Bestemmelsene om dette finner du i forskrift om bruk av kjøretøy § 3-4 nr. 7:

7 a) Ved transport av sykkel på tvers av bil med bredde 180 cm eller mindre skal sykkelen monteres slik at den får maks lengde på 180 cm målt i horisontalplanet. Dersom sykkelen stikker utenfor bilens side skal den monteres tilnærmet symmetrisk om bilens midtakse. Bestemmelsene i nr. 1 gjelder ikke for slik transport.

7 b) Dersom sykkelen skjuler bilens lys eller kjennemerke skal det brukes lysbjelke merket med bokstav- og tallkombinasjon som viser motorvognens identitet.

Lysbjelken skal ha baklys, stopplys, retningssignallys samt refleks.

7 c) Merkingen skal bestå av kjennemerkets bokstav- og tallkombinasjon i sort med tilnærmet samme størrelse som på kjennemerket. Den skal ha hvit eller aluminiums farget bakgrunn, være godt synlig og av holdbart materiale.

Ztili.no har et godt utvalg av både godkjente og ikke-godkjente skilt. Skal du være sikker på at du velger et godkjent skilt, velger du Aluminium, Debond eller PVC. Alle disse materialene har enten hvit (gjelder aluminium og pvc) eller aluminiums (gjelder debond) farget bakgrunn og er svært holdbare.

Dersom du fortsatt er i tvil, ikke nøl med å ta kontakt med oss og en av våre dyktige medarbeidere vil besvare på de spørsmålene du måtte ha.

Share this post